Elektrisch poetsen? Leer jezelf het poetsrondje aan!

18-03-2021 - Hank

Uit klinisch onderzoek blijkt dat een elektrische tandenborstel plak beter verwijdert dan een hand-tandenborstel. Wij adviseren daarom om dagelijks twee keer minimaal twee minuten elektrisch te poetsen. Wil je weten hoe je dat het beste kunt doen? Leer jezelf het poetsrondje aan!

Voor een poetsadvies op maat kun je ook jouw tandenborstel meenemen naar de tandartspraktijk en vragen om een poetsinstructie.
 

De borstel doet zelf zijn werk

Als je hem op de juiste manier, half op je tand of kies en half op je tandvlees zet, hoef je geen druk uit te oefenen of veel bewegingen te maken. De borstel doet dan zelf zijn werk. Dan kun jij je focussen op het reinigen van al je tanden en kiezen, zodat je geen plekje overslaat.
 

Meeste tandplak zit tussen tanden en kiezen

Volg altijd rustig  de vorm van je gebit. Door die snelle, draaiende bewegingen van de borstel kom je zo ook beter tussen je tanden en kiezen. Daar zit de meeste tandplak, de veroorzaker van mondproblemen als gaatjes, ontstoken tandvlees en een slechte adem. Als die plak te lang blijft zitten, wordt het tandsteen en dat moet je echt professioneel laten verwijderen.
 

Houd een vaste volgorde aan

Maar zo ver hoeft het niet te komen als je 2 keer per dag 2 minuten goed poetst. En houd een vaste volgorde aan: eerst de binnenkant, dan de buitenkant en dan de kauwvlakken. Nog even alles op een rijtje:
 

Investeer in een gezonde mond

Degenen die nog handmatig hun gebit reinigen, vinden een elektrisch tandenborstel vaak te duur. Maar de aanschaf blijkt een goede investering: mensen die elektrisch poetsen, hebben gezonder tandvlees, minder tandbederf en behouden langer hun tanden. Wie wil dat nou niet?
 

Vraag advies!

Ook al poets je elektrisch met een fluoridetandpasta, het blijft natuurlijk belangrijk om ook 1 keer per dag te rageren of te stokeren. Vraag je tandarts of mondhygiënist wat het beste is voor jouw gebit.



Bron: allesoverhetgebit.nl De website allesoverhetgebit.nl is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) die u één bron biedt waar u terecht kunt voor betrouwbare en onafhankelijke informatie over de mondgezondheid.

Bent u al patiënt bij ons?

Afspraak maken


Nog géén patiënt bij ons? Meld u dan hieronder aan:

Geslacht:*
BSN (direct invullen versnelt het aanmeldproces):
Staat u onder bewind?:*

 

Mondzorg Hank
Warmondplein 3A
4273 EC
Hank
Di
8:00 - 12:45
13:30 - 17:00
18:00 - 21:00